Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
(exclusief 30 minuten in de marinade)
Ingrediënten:
4 kippenpootjes of braadsticks
25 ml zonnebloemolie
1 el gembersiroop
1 teen knoflook
4 maïskolven
50 g gemalen kokos
30 g gefruite uitjes
boter
verse koriander
En van Fair Trade Original:
25 ml biologische Sojasaus
300 g biologische Zilvervlies rijst
Kruidenmolen Zeezout chili mix
Maak een mengsel van sojasaus, zonnebloemolie, gembersiroop en een geperste knoflookteen en marineer de koppenpootjes hier een half uur in. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en braad de kippenpootjes met de marinade ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. (Voeg indien nodig een scheutje water toe). Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de maïs in 20 minuten gaar. Giet de rijst af en laat droog stomen. Verhit een beetje van het vet uit de pan van de kip in een wok of braadpan en bak hierin de rijst. Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg kokos en gefruite uitjes bij de gebakken rijst. Serveer de kip met de gebakken rijst , de knapperige maïs met een klontje koriander-zeezout chilimix boter. Garneer met wat achtergehouden koriander.
Tip: Kook de rijst ruim van te voren en laat hem afkoelen voordat je hem bakt, voor een nog beter resultaat.
Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original