Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
1 el plantaardige olie
½ – 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta*
800 ml groentebouillon
1 blik Kokosmelk*
2 blikken kikkererwten
2 zoete puntpaprika’s
300 g jonge bladspinazie
1 limoen, in partjes
Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe. Fruit tot de geuren goed vrijkomen. Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de paprika’s in ringen en verwijder eventuele zaadjes. Voeg de paprika en de kikkererwten toe aan de soep en laat ze ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is. Was de spinazie en laat deze uitlekken. Verdeel de spinazie over 4 royale soepkommen en giet er de soep overheen. Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep.